Postopek reciklaže v našem podjetju

Generic placeholder image

Sortiranje

mehanski postopek ločevanja posameznih vrst plastike med seboj kakor tudi ločevanje ostalih primesi

Generic placeholder image

Drobljenje in mletje  plastike

sprememba velikosti delcev plastike

Generic placeholder image

Granulacija plastike

termična obdelava zmlete plastike kjer iz taline plastike ločimo nestaljene delce in plastiko preoblikujemo nazaj v granulat

Odkup in prodaja

Odpadno plastiko prevzamemo od ponudnikov in jo predelamo do te mere da jo lahko vrnemo na trg kot surovino.

Usluge:

Odpadno plastiko prevzamemo in izvršimo le določene tehnološke postopke kateri  dobavitelju omogoča ponovno predelavo plastike v svoje izdelke. 

Podjetje razpolaga s strojno opremo katera omogoča predelavo odpadne plastike v vseh oblikah.

Če ne veste kam z ostanki plastike se obrnite na nas in skupaj bomo poiskali najprimernejšo rešitev za skoraj vse vrste plastike.

Pomen reciklaže plastike je v zmanjševanju obremenjevanja okolja z odpadno plastiko, varčevanju z energijo, saj pri reciklaži za enoto predelane plastike porabimo bistveno manj energije kot za izdelavo nove surovine. Velik pomen reciklaže je tudi v izrabljanju surovin katere se nahajajo v lokalnem okolju (odpadno plastiko lahko najdemo praktično v vseh segmentih našega življenja . Dom, industrija, zabava, potovanja.) Velik del plastike se lahko v lokalnem okolju predela nazaj v izdelke kateri prenesejo spremenjene fizikalne mehanske in kemične lastnosti plastike, pride do tako imenovanega krožnega gospodarstva od katerega imamo korist vsi, narava živali ljudje.